"OPTIMAL" software for calculation of the tactic group composition - Babayev, Siavush Mamed; Mammadova, Lamia H. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
The preparation of operations the definition of number of ammuniation and technical means involved (used) in tactical group is one of the main matter. In many cases it is required to minimize the estimated casualties among the personnelby taking into account the number of ammunation, weaponry, crew, special forces involved in forming the tactical group. The article is devoted to the programme providing the mathematical model called “Optimal” which deals with the optimizing the content of the tactical group by minimizing the casualties. The program is designed in Visual Studio environmentand written in C# algorithm language. In order to use the programme you have to have NET Framework v4.0.30319 version in your operational system.

Однією з основних завдань підготовки військових операцій є визначення кількості необхідного озброєння і техніки, що використовується в тактичних групах. У багатьох випадках це вимагає мінімізацію втрат в живій силі спеціальних сил, військової техніки і озброєння для формування тактичної групи. Дана стаття присвячена результатам розробки та експлуатації програмного забезпечення математичної моделі "Optimal", яка дозволяє оптимізувати склад тактичної групи шляхом мінімізації втрат. Програма складена в середовищі Visual Studiоі написана на алгоритмічній мові C#. Для використання програми необхідно мати .NET Framework v4.0.30319 версії в оперативній системі комп'ютера.
Програмне забезпечення "OPTIMAL" для розрахунку оптимального складу тактичної групи
Keywords: casualties; optimization; втрати; оптимізація