Визначення основних підходів до формування стратегії патентування інноваційних об’єктів на підприємстві - Канівець, Я. А.; Задорожна, Ю. О.; Хопшаносова, Д. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
Досліджено особливості прийняття управлінських рішень при визначені обсягів наданої правової охорони на об’єкти інтелектуальної власності (ОІВ). Проаналізовано проблеми вдосконалення методів управління формуванням портфеля об’єктів інтелектуальної власності підприємства. Виділено складові процесу формування портфеля інноваційних об’єктів на підприємстві. Наведено процес систематизації інтелектуальних продуктів. Запропоновано класифікацію основних факторів при розгляді в якості альтернативи охорони ОІВ.
Identification of the main approaches to the formation of innovative strategy of patenting of objects in the enterprise
Keywords: інтелектуальна власність; патент; комерційний потенціал; портфель патентів; strategy; intellectual property; patent; commercial potential; innovative object; patent portfolio