Визначення "мертвої зони" при ультразвуковому контролі виробів циліндричної форми - Ноздрачова, Катерина Леонідівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Визначено мінімальну відстань від перетворювача, або "мертву зону" у довгомірному виробі, починаючи з якої ультразвукове поле заповнює весь переріз ОК на деякій його відстані. Наведені розрахунки для стрижнів з різних матеріалів та діаметру, а також розмірів та конструкції перетворювача та кута введення α ультразвукових імпульсів у виріб.

Determine the minimum distance from the transducer,or "dead zone" in the long products from which the ultrasonicfield fills the entirecross section of the object of control at a certa in distance of it. The calculations forrods of different material sanddiameter sand the sizes of the, designan dinverterinputangle αultrasonicpulsesin to the product
Keywords: "мертва зона"; п’єзоперетворювач; ультразвукове поле; прозвучування; контроль; "dead zone"; piezoelectric ctransducer; ultrasonicfield; sounding; testing