Використання пінч-аналізу при інтеграції потоків процесу випаровування водного розчину гідроксиду натрію - Бабак, Тетяна Геннадіївна; Демірський, Олексій Вячеславович; Хавін, Геннадій Львович (ТОВ "НВП "Інтерсервіс", 2019)
Запропоновано проект модернізації установки випарювання водного розчину гідроксиду натрію, що складається в створенні мережі теплообмінного обладнання для реалізації рекуперації тепла технологічних потоків процесу. Проектування було проведено за допомогою методів пінч-аналізу, а саме, був створений проект мережі теплообмінників, що реалізує мінімальне споживання зовнішніх енергоносіїв, і проведена його оптимізація. Було підібрано сучасне пластинчате теплообмінне обладнання та проведена економічна оцінка проекту.

A project to modernize the installation of evaporation of an aqueous solution the sodium hydroxide, which consists in creating a network of heat exchanging equipment for the implementation of heat recovery of the flow process, was proposed. The design was carried out using pinch analysis methods, namely, a project of a network of heat exchangers that implements minimal consumption of external energy sources was created and its optimization was carried out. Modern plate heat exchange equipment was selected and the project was economically evaluated.
Using pinch analysis in the integration of the flows the process of evaporating aqueous solution of sodium hydroxide
Keywords: пластинчаті теплообмінники; рекуперація енергії; хімічна промисловість; випарна установка; технологічні потоки; економіка; sodium hydroxide; evaporation unit; energy recovery; pinch analysis; plate heat exchangers