Роль оздоровчої рухової активності у формуванні здорового способу життя - Арабаджи, Анна Юріївна; Капустіна, Т. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглядається значення оздоровчої рухової активності як основного чинника формування здорового способу життя. Аналізуються сучасні підходи до фізичної активності різних вікових та соціальних груп населення. Окреслюються переваги регулярних фізичних вправ для профілактики захворювань, покращення психоемоційного стану та підвищення якості життя.
Keywords: оздоровча рухова активність; здоровий спосіб життя; фізичне навантаження; профілактика захворювань; фізичне виховання