Методичні вказівки до самостійної роботи з освітнього компоненту "Основи експлуатації, обслуговування автомобілів на СТО" - Агапов, Олег Миколайович; Островерх, Олександр Олегович; Краснокутський, Володимир Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Сучасний автомобільний транспорт є невід’ємною складовою економіки та повсякденного життя суспільства. Ефективність його функціонування значною мірою залежить від рівня технічного обслуговування та якості експлуатації автомобілів. В умовах розвитку сервісної інфраструктури та зростання вимог до надійності й безпеки транспортних засобів особлива увага приділяється роботі станцій технічного обслуговування (СТО). Методичні вказівки для самостійної роботи допоможуть студентам: - систематизувати та поглибити знання з основ експлуатації автомобілів; - ознайомитися зі структурою та функціонуванням сучасних СТО; - розвинути навички аналізу технічного стану автомобільних засобів;  підготуватися до практичних занять, модульного контролю та майбутньої професійної діяльності. Самостійна робота є важливою складовою освітнього процесу, що сприяє розвитку відповідальності, аналітичного мислення та професійної компетентності майбутніх фахівців з автомобільного транспорту.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; автомобілі; СТО; обслуговування автомобілів; автомобільний транспорт