Вплив ігрових завдань на щільність тренування зі скелелазіння з виду болдерінг для дітей - Тимко, І. М.; Тимко, Євген Миколайович; Ковальов, Олег Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Темою дослідження було обрано проблему щільності тренування у невеликих болдерінгових залах в дитячих групах, де дітям приходиться чекати своєї черги, щоб зробити спробу на пролаз болдерінгової траси [1,2,3,4,5]. В літературних джерелах багато уваги приділяється використанню ігрового методу для підтримки інтересу до занять спортом, але не вивчався взаємозв’язок ігри і щільності тренування [6,7,8,9,10]. Тому було вирішено порівняти два методи тренування і зробити висновки, чи дійсно щільність тренування зросте при використовуванні ігрового методу. Для дослідження було обрано гру «Монетка».
Keywords: види спорту; дитячі групи; витривалість; підготовка спортсменів; ігрові методи тренувань; фізична підготовка