Методичні вказівки до виконання індивідуального домашнього завдання з курсу "Програмне забезпечення мікропроцесорних систем" - Лисаченко, Ігор Григорович; Подустов, Михайло Олексійович; Шутинський, Олексій Григорович; Лобойко, Вячеслав Олексійович (My University, 2014)
Метою виконання індивідуального домашнього завдання (ІДЗ) є зміцнення та поглиблення знань та вмінь, що отримані студентами під час проведення лекційних та лабораторних занять. Основним завданням є розроблення прикладного програмного забезпечення (ППЗ) для системи управління на базі мікропроцесорних промислових контролерів вільного програмування (ПЛК). Для розроблення ППЗ необхідно використати комплекс програмування контролерів CoDeSys V2.3 [1, 2] (скорочення від Controllers Development System), який розроблений компанією 3S – Smart Software Solutions GmbH (Німеччина). Вказане середовище повністю відповідає вимогам стандарту IEC61131-3 та використовується для створення ППЗ для систем управління на базі мікропроцесорних промислових контролерів вільного програмування ПЛК100/150/154 виробництва компанії "ОВЕН" (Російська Федерація). Опис основних принципів роботи з контролерами та середовищем їхнього програмування наведено в роботах, а технічну підтримку та додаткову інформацію можна одержати за електронною адресою в Internet.
Keywords: вибір конфігурації контролера; конфігурування ресурсів ПЛК; схема автоматизації; розроблення візуалізації проекту; розроблення алгоритму управління