Пакет пластинчастого теплообмінника - Товажнянський, Леонід Леонідович; Капустенко, Петро Олексійович; Перевертайленко, Олександр Юрійович; Арсеньєва, Ольга Петрівна; Хавін, Геннадій Львович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Пакет пластинчастого теплообмінника, що складається з теплопередавальних пластин, кожна пластина має колекторні отвори для входу та виходу відповідних робочих середовищ, розподільчу та збираючу частини та основне гофроване теплопередавальне поле, гофри якого розташовані під нахилом до осей пластини, а між відповідними виступами гофрів двох суміжних пластин забезпечено контакт на усьому основному теплопередавальному полі, виступи ж гофрів принаймні з однієї сторони пластини щонайменше у двох поперечних перерізах є різноіменними геометричними фігурами, який відрізняється тим, що з метою поліпшення теплоенергетичних та механічних характеристик та зменшення металоємності пакета площини поперечного перерізу каналу між двома суміжними пластинами принаймні в двох місцях основного теплопередавального поля у напрямку будь-якої осі симетрії пластини є різними, а при цьому сумарна величина площини згаданих поперечних перерізів двох суміжних каналів у вищезгаданих місцях основного nеплопередавального поля є незмінною.
Keywords: патент; корисна модель; хімічне машинобудування; поперечний переріз; теплопередаюча пластина; гофрований участок