Тонюк, Марина ЛеонідівнаВаранкіна, Олександра Олександрівна2014-03-172014-03-172013Тонюк М. Л. Дослідження впливу концентрації початкового сусла на органолептичні показники напою в технології високогустинного пивоваріння / М. Л. Тонюк, О. О. Варанкіна // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 9 (983). – С. 47-54.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4827Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Встановлено вплив вмісту сухих речовин в початковому суслі на органолептичні показники пива. Рекомендовано виробництво пива з вмістом сухих речовин 13% та 16% шляхом конденсування сусла високої густини.The high-gravity brewing technology is investigated. The advantages of using high-density wort to the fermentation stage is identified. The effect of dry matter content in the wort to the sensory characteristics of beer is determined. The production of beer contains 13% and 16% dry matter by high-gravity wort condensing is recommended.ukвиробництво пиватехнології харчовібродінняречовини сухіконденсуванняhigh-gravity brewingorganoleptic qualitywortbeerДослідження впливу концентрації початкового сусла на органолептичні показники напою в технології високогустинного пивоварінняArticle