Підвищення рівня комунікативної компетентності у процесі викладання дисципліни "Педагогіка" - Квасник, Ольга Віталіївна; Мараховська, С. (НТУ "ХПІ", 2016)
Розкрито сутність та структуру комунікативної компетентності. З’ясовано зміст поняття та дано визначення комунікативної компетентності педагога. Визначено найефективніший метод її формування у процесі вивчення гуманітарної дисципліни педагогіка.

Exposed essence and structure of communicative competence. Maintenance of concept is found out and determination of communicative competence of teacher is given. The most effective method of its forming is certain in the process of study of humanitarian discipline pedagogics.
Increase of level of communicative competence in the process of teaching of discipline "Pedagogics"
Keywords: дослідження; соціально-психологічний тренінг; гуманітарні дисципліни; навчально-виховний процес; research; psychological training