Мехатроніка у контексті регіональної промислової політики - Мехович, Сергій Анатолійович (НТУ "ХПІ", 2015)
Світовий досвід створення нового та модернізації діючого технологічного обладнання свідчить про високу динаміку розвитку регульованих електроприводів, комп’ютерних засобів автоматизації, та використання інформаційних систем. Це обумовлено формуванням і активним розвитком у всьому світі нової галузі науки – мехатроніки, яка базується на знаннях і досягненнях в області механіки, електроніки, автоматики та інформатики.
Keywords: електроприводи; обладнання; вузли; точна механіка; комп’ютери; інтелектуальне управління