Анализ потерь платины в производстве неконцентрированной азотной кислоты - Авина, Светлана Ивановна; Гончаров, И. И.; Бондаренко, Л. Н.; Плуганова, О. И. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглянуто процес отримання неконцентрованої азотної кислоти методом окиснення аміаку киснем повітря. Приведено дані (пробіг платиноїдного каталізатора, його втрати, ступінь конверсії аміаку, навантаження по аміаку), щодо роботи платиноїдного каталізатора в цеху азотної кислоти. Наведено розподілення втрат металів платинової групи по апаратам агрегату УКЛ-7.

In the article the process of noncomentated nitric acid obtaining by dint of ammonia oxidation with oxyden of airis studied. Data (on-stream time of platinum catalyst its losses degree of amonia cjnversion) for platinum catalyst exploitation in nitricacid plantare shown. The distribution of platinum metals group losses on UKL-7 aggregates is shown.
Keywords: окисление аммиака; платиноидные сетки; конверсия; котел-утилизатор