Статична сила різних груп м’язів у представників спортивної гімнастики та воркауту - Орлов, А. Д.; Блещунова, Катерина Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дослідження спрямоване на апробацію методики контролю статичної сили різних груп м’язів у представників спортивної гімнастики та воркаута. За допомогою анкетування були виявлені елементи, найбільш популярні серед спортсменів і на основі цього були обрані вправи для оцінки рівня розвитку статичної сили різних груп м’язів. У дослідженні взяли участь 6 спортсменів віком 18-20 років, які відвідують клуб BARSTYLERS WORKOUT. Всі учасники є здоровими та не мають протипоказань до зайнять спортом. Учасники дали добровільну згоду на проведення дослідження і обробку їхніх даних. Більшість учасників займаються воркаутом 3-5 років 3-4 рази на тиждень.
Keywords: спорт; здоровий спосіб життя; фізичні навантаження; рухові тести; підготовка спортсменів