Обзор конструкций инерционных машин и их принципиальные схемы работы - Грабовский, Андрей Владимирович (НТУ "ХПИ", 2008)
Представлений аналіз існуючих конструктивних схем інерційних машин, що використовуються в ливарному виробництві, гірській промисловості, при транспортуванні вантажів і вібраційній обробці. Проведений аналіз патентної, технічної літератури і авторських свідоцтв досліджуваних класів конструкцій .

The analysis of existent construction charts of inertia machines, utillizedin a casting production, mining industry, at the portage of loads and oscillation treatment is presented. The analysis of patent, technical literature and copyright certificates of the probed classes of constructions is conducted.
Keywords: механические вибрационные системы; механические виброударные системы; вибровозбудитель; эффект перемещения; транспортирующая инерционная решетка