Системи управління проектами та програмами – сучасні інструменти інноваційного соціально-економічного розвитку України - Алимов, О. М.; Биков, Валерій Юхимович; Бушуєв, С. Д.; Бушуєва, Н. С.; Тесля, Ю. М.; Кононенко, І. В.; Рибак, С. О.; Ярошенко, Ю. Ф. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглядаються основний задум, наукові і практичні результати роботи "Системи прогнозованого активного управління проектами та програмами соціально-економічного розвитку України в сферах освіти, науки і виробництва", що виконана колективом науковців НАН, АПН та МОН України і удостоєна Державної премії України в галузі науки і техніки за 2009 рік. Показано, як ці результати можуть бути використані для подальшого розвитку українського суспільства

Main design, scientific and practical results of the work "Systems of fore-casting active project and program management of Ukraine social-economic development in the education, science and production spheres" which is fulfilled by NAS, APS and MES of Ukraine scientists and is awarded by State prize of Ukraine are considered in this article. How these results can be used for further Ukraine society development is shown
Systems by management of projects and programs – modern instrument of innovative social-economic development of Ukraine
Keywords: методологія управління; гуманітарний сектор; конкурентоспроможність; національна економіка; виробництво; суспільство; інформаційно-комунікаційна інфраструктура; економічна криза; прогнозування