Синхронизирующие последовательности в конечных детерминированных автоматах - Бережная, М. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Проведено аналіз властивостей синхронізуючих послідовностей та методів їх синтезу по автоматним діаграмам об'єктів діагностування. Визначені необхідні і достатні умови існування в автоматі однорідній синхронізуючій послідовності. Знайдені верхні межі довжини однорідних і неоднорідних синхронізуючих послідовностей.

The problem of testing sequential machines consist of deriving an input sequences for the machine which takes it though all possible states. The properties of a synchronizing sequence which will always take the machine to a specified final state are analyzed and invisteged.
Keywords: автоматные диаграммы; диагностирование; субмикронные электронные технологии; интегральные схемы