Глобальні виклики економіки - Жмутський, Іван Андрійович; Долина, Ірина Володимирівна; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
У доповіді розглядаються основні глобальні виклики, що впливають на сучасну економіку, зокрема наслідки геополітичної нестабільності, зміни клімату, цифрової трансформації та нерівності розвитку. Аналізуються тенденції світових ринків, ризики для сталого економічного зростання та можливі стратегії адаптації національних економік до нових умов. Особлива увага приділяється ролі інновацій, міжнародної кооперації та механізмів регулювання в умовах глобалізації.
Keywords: глобальні виклики; світова економіка; сталий розвиток; цифровізація; інновації; геополітичні ризики; нерівність; глобалізація