Некрасов, Павло ОлександровичГладкий, Федір ФедоровичЧумак, Ольга ПетрівнаРешетняк, Н. В.2013-09-192013-09-192005Ферментна переробка тваринних жирів / П. О. Некрасов [та ін.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2005. – № 3. – С. 95-99.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2282Доведена можливість отримання жирів для виробництва маргарину шляхом ферментної переетерифікації сумішей тваринних жирів з рослинними. В якості біокаталізатора використовувався ферментний препарат Ліпозім TL IM («Novozymes», Данія). Виконано аналіз вихідних сумішей і продуктів реакцій.ukенергозбереженнямодифіковані жириліполітичні ферментигідроліз жирівліпазиіммобілізаціяпереетерефікаціятранс-ізомерицис-кислотимаргариняловичий жирсоняшникова оліяпальмовий олеїнбіокаталізаторФерментна переробка тваринних жирівArticle