Особливості структури та властивостей водних систем глини Santon-L - Сальник, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведено характеристики складу, дисперсності та властивостей поверхні глини Santon-L (Німеччина), що визначають особливості коагуляційного структуроутворення, плинності та литтєвих властивостей водних систем, що застосовуються в технології кераміки.

Characteristics of composition, dispersion and surface properties of clay Santon-L (Germany), which determine the features of coagulation structure formation, fluidity and castings properties of water systems, which are used in the ceramic technology is given.
Keywords: система дисперсна; кераміка санітарна; суспензія глиниста; литва