Теоретичні основи хімії рідкісних і розсіяних елементів - Сахненко, Микола Дмитрович; Ведь, Марина Віталіївна; Штефан, Вікторія Володимирівна; Волобуєв, Максим Миколайович (НТУ "ХПІ", 2010)
Викладено основні відомості про хімічні властивості рідкісних і розсіяних елементів. Розглянуто фізико-хімічні властивості простих речовин та сполук елементів, а також їх використання у різних галузях промисловості. Детально описано хімічні властивості сполук, що використовуються у технології цих елементів. Значну увагу приділено технологічним схемам одержання простих речовин і найважливіших сполук. Для ефективного засвоєння матеріалу запропоновано багатоваріантні завдання та вправи. Підручник розрахований на викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів денної та заочної форм навчання напрямку "Хімічна технологія та інженерія".
Keywords: база сировинна; виробництво; хемометрія; перетворення хімічні; дисоціація електролітична; добуток іонний; показник водневий; гідроліз солей; добуток розчинності; сполуки комплексні; адсорбція; системи електрохімічні; потенціал електродний; електроліз технічний; кінетика реакцій; реакції електродні; мінерали; сполуки бінарні; солі кисневмісних кислот; гідросполуки