Аналіз режимів роботи сонячних електричних станцій - Лук'яненко, Лук'ян Миколайович (НТУ "ХПІ", 2014)
В статі проведено аналіз характеру роботи сонячних електростанцій на базі вимірів з різною дискретністю (від 10 сек до 1 години) за різні проміжки часу (від одного дня до декількох років). На базі проведеного аналізу виявлено певні схожі тенденцій у їх поведінці та сформовано рекомендації щодо їх врахування при виконання задач перспективного планування.

In paper, the analysis of the operating conditions of solar PV power plants on the basis of measurements at different increments (from 10 seconds to 1 hour) for various time periods (from one day to several years) was presented. On the basis of this analysis some similar trends in behaviour PV power plants were recognised. General recommendations for planning department have been made.
Analysis of operating conditions of solar power stations
Keywords: генерування електричної енергії; перспективне планування; відновлювальні джерела енергії; виміри СЕС; PV solar power station; measurements; planning; schedule