Особливості аналізу фінансового стану підприємств за сучасною формою балансу - Рубан, Л. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті проведено критичний аналіз законодавчих змін щодо фінансової звітності підприємства у зв’язку з прийняттям НС(П)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», зокрема Балансу (Звіту про фінансовий стан). Проаналізовано вплив нової форми балансу на інформаційне забезпечення фінансового аналізу. Відповідно до прийнятих змін, більшість статей у балансі показуються в узагальненому виді.

In article done a critical review of legislative amendments on the financial statements due to the adoption of NF(P)A1 «General requirements for financial statements», including the balance-sheet (statement of financial position). It was considered different approaches to classification of assets in terms of liquidity and liabilities urgency return. Influence of new form of the balance-sheet is analyzed on the informative providing of financial analysis.
Features of the financial analysis of enterprises for a modern form of balance-sheet
Keywords: фінансова звітність; фінансовий аналіз; інформаційне забезпечення; financial reporting; balance-sheet; financial analysis; informative providing