Дослідження підходів до визначення економічної ефективності управлінських рішень - Савченко, Ольга Ігорівна; Майстро, Руслана Григорівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що методологія оцінки ефективності управління, заснована на діагностичному обстеженні всієї системи управління підприємством. На основі послідовного аналізу згрупованих по блоках проблем управління підприємством дана методика призводить до оцінки економічної ефективності заходів з автоматизації та раціоналізації процесу управління. Оригінальність такого підходу полягає, перш за все, в тому, що він пропонує розглядати в якості ефекту величину виробничих втрат, яких можна уникнути завдяки вдосконаленню системи управління.
Keywords: ефективність рішень; управління; діагностика; оцінювання; корегування; системи