Дослідження впливу титану на зносостійкість вуглецевохромистих сплавів при ударно-абразивному зношуванні - Попов, С. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті представлені дослідження підвищення зносостійкості і ударостійкості високоуглеродохромістих сплавів. Запропоновано і проведено алгоритм аналізу комплексного впливу титану на фізико-механічні і енергетичні параметри. Проведено математичне планування експерименту та отримана нелінійна система рівнянь впливу вмісту титану в сплаві на твердість HRC і загальну енергію руйнування Ny

The paper presents the study of increasing wear resistance and impact resistance highest carbon chromium alloys. Proposed and performed the analysis algorithm combined effect of titanium on the physical, mechanical and energy parameters. The mathematical design of experiments and the nonlinear system of equations is the influence of the titanium content in the alloy hardness HRC and the total energy of destruction Ni
Keywords: структура; фаза; подрібнення; регресія; ударні навантаження; пластичність; structure; phase; crushing; wearproofness; regression