Ванна скловарної печі - Кошельник, Вадим Михайлович; Селіхов, Юрій Анатолійович; Кошельнік, Олександр Вадимович; Долженко, Олена Юріївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2004)
Ванна скловарної печі, яка включає стіни варильного басейну з вогнетривкої кладки, систему випарного охолодження з трубчастих елементів з оребренням і додаткове охолодження зовнішньої поверхні панелей системи випарного охолодження, яка відрізняється тим, що в технологічну схему роботи встановлено бак-акумулятор, який має дві секції необхідного об’єму, розділені перегородкою, і в якому бокові стіни, дно і кришка облицьовані теплоізоляційним матеріалом з підведенням теплоносія після додаткового охолодження зовнішньої поверхні панелей системи випарного охолодження і відведенням теплоносія після миття та нагрівання склобою до температури гарячого теплоносія через відстійник з нижньої частини бака-акумулятора.
Keywords: патенти; винаходи; скляна промисловість; скловарні печі; охолодження; теплообмін