Філософія та наука у пошуку моделей виходу з кризових станів: реалії та перспективи - Годзь, Наталія Борисівна (Право, 2014)
Присвячено аналізу певних моделей футурології, уявлення про які вже існують у науковій спільноті. Відтворено роздуми над доцільністю цих моделей виходу з кризових станів. Матеріал статті є продовженням дослідницької роботи авторки над темами "Екологічна футурологія" та "Філософія екології". Розглянуто співвідношення між поняттями "екологічна футурологія" та "ноосферна футурологія".

The material of the article has been analyses some models the futurologists, have an idea in science association. The author has been analysis expediency this anti-crisis models. Material of the article has been research work the author on the subject "The philosophy futurology" and "The philosophy of ecology". The author places for consideration correlation between conceptions "the ecological futurology" and "the noosphere futurology".
The philosophy and the science in search of model going out in crises statuses: the real and the outlook
Keywords: техносфера; ноосфера; футурологія екологічна; філософія науки; technosphere; noosphere; ecological futurology; philosophy of science