Технологія виробництва синтетичних і природних клеїв та герметиків - Черкашина, Ганна Миколаївна; Авраменко, Вячеслав Леонідович; Підгорна, Лідія Пилипівна; Близнюк, Олександр Вікторович (Технологічний Центр, 2020)
У практикумі викладено загальні відомості про клеї та герметики різної природи, основні характеристики їх властивостей, вміщено вказівки до виконання лабораторних робіт з отримання основних типів полімерних клеїв та герметиків. Призначено для студентів спеціальності 161 "Хімічні технології та інженерія", які навчаються за освітніми програмами 161.06 "Хімічна технологія переробки полімерних та композиційних матеріалів" та 161.07 "Технологія полімерів для медичної, фармацевтичної, харчової галузей та побуту" та інших хіміко-технологічних спеціальностей.
Keywords: лабораторний практикум; виробництво клеїв; реактопласти; термореактивні клеї; еластомерні клеї; термопласти; клеї-розплави; термостійкі клеї; природні полімери; липкі стрічки; техніка безпеки; захист навколишнього середовища