Проблеми у виробництві сульфатної кислоти в Україні - Семиряжко, Євген Миколайович; Казаков, Валентин Васильович; Дейнека, Дмитро Миколайович (My University, 2020)
Розглянуті проблеми у виробництві сульфатної кислоти в Україні, що пов’язані з експлуатацію сульфатнокислотних ванадієвих каталізаторів. Встановлені причини температурної дезактивації поверхні ванадієвих каталізаторів за рахунок кристалізації активного компонента.
Keywords: сірка; сульфатна кислота; каталізатор; оксид ванадію; калій