Дослідження впливу розріджуючої добавки на фізико-механічні властивості цельзіанової кераміки, отриманої методом шлікерного лиття - Лісачук, Георгій Вікторович; Пітак, Ярослав Миколайович; Кривобок, Руслан Вікторович; Захаров, Артем Вячеславович; Волощук, Валентина Василівна; Вабіщевіч, П. П.; Рябініна, А. С. (Український науково-дослідний інститут вогнетривів ім. А. С. Бережного, 2020)
Останнім часом розвиток авіабудування та радіотехніки з метою подальшого прогресу потребує нових матеріалів, від якості яких залежать надійність і конкурентоспроможність літальних апаратів та спецтехніки. Найважливішою задачею при виготовленні деталей для спецтехніки є вибір матеріалів, що задовольняють ряду жорстких вимог, таких як стійкість до теплового удару, низька теплоємність та теплопровідність, висока міцність та відносно низька щільність.
Keywords: кераміка; шлікерне лиття; радіотехніка; температура; фізико-механічні властивості; літальні апарати