Використання віброзбуджувача з індукційним лінійним двигуном для проходки горизонтальних свердловин - Голенков, Геннадій Михайлович; Бондар, Роман Петрович (НТУ "ХПІ", 2005)
Розглянуто питання, пов'язані із застосуванням різних методів безтраншейної проходки свердловин. Проведено аналіз існуючих конструкцій віброзбуджувачів. Запропоновано конструкцію індукційного лінійного віброзбуджувача й обґрунтовано теоретичні основи його роботи.

Problems of application of various methods of trenchless well-drifting are considered. Existing designs are analyzed and estimation of their functioning is made. A design of a linear induction vibroexciter is introduced, theoretical grounds of its operation elaborated.
Application of a vibroexciter with an induction motor for drifting operations
Keywords: трубопровід; інженерні мережі; безтраншейні технології; вібраційна технологія; вібромолоти; ударно-вібраційні пристрої; trenchless technology; linear induction motor; magnetizing force