Соціологія сім'ї. Частина 1. Сім'я як соціальний інститут - Ляшенко, Наталія Олександрівна; Семке, Ніна Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Конспект містить теоретичний матеріал за темами першого модуля курсу "Соціологія сім'ї", що надає можливість студентам засвоїти базові поняття з соціології сім'ї, розкриває сутність основних функцій, етапів розвитку сім'ї та типів сімейних структур. Призначено для студентів спеціальності 054 "Соціологія".
Keywords: соціологія; соціологія сім'ї; сім'я; сімейні відносини; шлюб; соціальні інститути; типи шлюбів; сімейні структури; альтернативні форми сім'ї; тенденції розвитку сім'ї; функції сім'ї; дисфункціональна сім'я; сімейна соціалізація; проблеми сімейної соціалізації; життєвий цикл сім'ї