Втрати електричної енергії в енергетичній системі України та їх зниження за рахунок впровадження постійного струму - Гриб, Олег Герасимович; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Швець, Сергій Вікторович; Донецька, Тетяна Сергіївна; Дяченко, Олександр Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Втрати електричної енергії в енергетичній системі України та їх зниження за рахунок впровадження постійного струму / О. Г. Гриб [та ін.] // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Сер. : Гідравлічні машини та гідроагрегати = Bulletin of the National Technical University "KhPI". Ser. : Hydraulic machines and hydraulic units : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2023. – № 1. – С. 72-
Losses of electric energy in the energy system of Ukraine and their reduction due to the introduction of direct current
Keywords: втрати електричної енергії; структура втрат; низьковольтні мережі; постійний струм; споживачі; електрична станція; electrical energy losses; structure of losses; low-voltage networks; direct current; consumer; electric power station