Методичні вказівки до виконання практичних і лабораторних робіт "Основи програмування мовою С++. Використання функцій" з курсу "Інформатика", "Основи інформаційних технологій", "Структури і алгоритми обробки даних" - Тверитникова, Олена Євгенівна; Крилова, Вікторія Анатоліївна (ФОП Панов А. М., 2020)
Розвиток сучасних технологій неможливо без використання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення. Підготовка фахівців в області автоматики, вимірювальної та медичної техніки вимагає великих знань і навичок володіння обчислювальною технікою, а так само знання основ алгоритмізації та програмування на мовах високого рівня таких як С/С ++. Методичні вказівки призначені для вивчення мови програмування С++ на практичних заняттях та лабораторних роботах, а також для самостійного освоєння. У методичних вказівках детально і доступно розглянуті синтаксис, семантика і техніка програмування на мові С ++ з використанням функцій в С++. Описано всі етапи проектування програм, наведені докладні коментарі програмного коду, проаналізовані результати обчислень, показані типові проблеми та шляхи їх вирішення. Велика увага приділяється оголошення функції, тип функції, аргументи і параметри функції, передача аргументів по значенню та посиланню, локальні змінні, значення параметрів по замовчуванню, різні способи виклику функцій. Наведено індивідуальні завдання для виконання практичних та лабораторних робіт, також приведені і завдання для самостійного вивчення основ алгоритмізації та програмування на мові С++. Розглянуті приклади і завдання, допоможуть ефективному освоєнню основ програмування для учнів і початківців програмістів.
Keywords: методичні вказівки; комп'ютерна техніка; програмне забезпечення; приклади вирішення завдань; алгоритми Евкліда