Економічні розрахунки в інженерній діяльності на прикладах задач електроенергетики - Черемісін, Микола Михайлович; Мороз, Олександр Миколайович; Черкашина, Вероніка Вікторівна (ТОВ "В справі", 2018)
У підручнику розглянуті питання оцінки економічної ефективності інвестицій в електроенергетиці, сучасні методи пошуку та аналізу оптимальних рішень. Наводиться методика оцінки базових оптимальних параметрів електричних мереж у передпроектних рішеннях. Розглянуто економічну ефективність інвестицій в об’єкти проектування та від впровадження інноваційних технологій енергозбереження. Представлено техніко-економічний аналіз повітряних ліній різної конструкції й обґрунтовано пріоритетний напрямок їх проектування. Підручник рекомендований студентам і аспірантам електроенергетичних спеціальностей ЗВО України.
Keywords: підручник; економічна діяльність; поняття ефекту; визначення витрат; стійкість прийнятих рішень; електропостачання; інвестиційні вкладення; повітряні лінії; трансформатори; змінний струм