Дослідження моделі мікропроцесорного вимірювача системи терморегулювання - Любченко, Наталія Юріївна; Подорожняк, Андрій Олексійович; Клименко, Алла Миколаївна; Гурський, В. М. (ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості", 2016)
У статті наведено опис моделі мікропроцесорного вимірювача температури системи терморегулювання та проведено його дослідження для різних умов функціонування і характеристик температурних датчиків у мікропроцесорних вимірювальних системах. Розроблені пропозиції щодо застосування методів вимірювання температури з коригуванням похибки для мікропроцесорних вимірювачів. Наведено результати роботи програмної реалізації системи терморегулювання з використанням температурних датчиків з корекцією помилки вимірювання, що дає можливість централізовано та на одному місці відстежувати й аналізувати температурні вимірювання.

В статье приведено описание модели микропроцессорного измерителя температуры системы терморегулирования и проведено ее исследование для различных условий ункционирования и характеристик температурных датчиков в микропроцессорных измерительных системах. Разработаны предложения по применению методов измерения температуры с корректировкой погрешности в микропроцессорных измерительных системах. Приведены результаты работы программной реализации системы терморегулирования с использованием температурных датчиков с коррекцией ошибки измерения, позволяющей централизованно и на месте отслеживать и анализировать температурные измерения.

The article describes a model of microprocessor-based temperature sensors of thermal control system and given her research for a variety of operating conditions and characteristics of temperature sensors in the microprocessor-based measurement systems. Proposals on the application of methods of temperature measurement error correction for microprocessor meters. The results of the work program implementation process thermal control system data from many temperature sensors with measurement error correction, enabling centralized and on-site to monitor and analyze the temperature measurements.
Исследование модели микропроцессорного измерителя системы терморегулирования
Research Model Microprocessors Sensor Thermal Control System
Keywords: система терморегулювання; температурні вимірювання; мікропроцесорний вимірювач; оброблення даних; система терморегулирования; температурные измерения; микропроцессорный измеритель; обработка данных; thermal control system; temperature measurement; microprocessor meter; data processing