Правий зсув невід’ємних косинус–многочленів - Бєлов, І. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
Досліджена поведінка невід’ємних косинус–многочленів степеня два при правому зсуві коефіцієнтів Встановлено, що у косинус-многочленів з невід'ємними коефіцієнтами при правом зсуві зростає мінімальний вільний член.

The behavior non-negative cosine–polynomials of degree two at right shift coefficients is investigated. It was established that for the cosine-polynomials with nonnegative coefficients of the right shift increases the minimum free term.
Keywords: тригонометричний косинус–многочлен; одинична куля