Виховання творчої особистості – одне з головних завдань вищої школи - Романовський, Олександр Георгійович (НТУ "ХПІ", 2010)
У сучасних умовах різко зростає роль творчості у професійній діяльності фахівців. На ринку праці затребувані ініціативні, творчі, компетентні фахівці. Сьогодні становлення творчої професійної діяльності студентів необхідно здійснювати виключно на особистісній основі, з максимальним розвитком у них готовності до творчості. Найважливішою умовою цілеспрямованої роботи є організація власної навчально-пізнавальної діяльності студентів

In modern conditions sharply increases a role of creativity in professional work of experts. On a labour market initiative, creative, competent experts are demanded. Today becoming of creative professional work of students it is necessary to carry out exclusively on a personal basis, with the maximal development in them of readiness for creativity. The major condition of purposeful work is the organization of own activity of students
Education of the creative person – one of themain tasks of the higher school
Keywords: педагогiчна дiяльнiсть; педагогiчна майстерність; гуманітарно-технічна еліта; інноваційна спрямованість; якість освіти; педагогічні технології; творчі здібності; творче мислення