Педагогічний контроль як ключовий компонент педагогічної діагностики навчальних досягнень студентів та курсантів - Комишан, А. І.; Панфілов, Юрій Іванович (НТУ "ХПІ", 2016)
Автори статті, розглядють педагогічну діагностику, як обов’язковий компонент освітнього процесу, виділяють її ключовий компонент – «педагогічний контроль» навчальної діяльності студентів та курсантів. У статті наведені результати дослідження ролі педагогічного контролю у забезпеченні якості підготовки майбутніх фахівців з вищою (вищою військовою) освітою. Визначені завдання, функції та види педагогічного контролю в умовах кредитно-модульної системи організації освітнього процесу.
Keywords: діагностика педагогічна; діяльність контрольно-проектувальна; діяльність контрольно-виконавська; діяльність контрольно-аналітична