Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт за темою "Моделювання даних, побудова реляційних структур даних у PostgreSQL та робота з даними засобами SQL" - Копп, Андрій Михайлович; Орловський, Дмитро Леонідович; Карпенко, Вячеслав Васильович; Галатова, Ольга Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В рамках лабораторного практикуму відбувається засвоєння студентами знань та умінь, необхідних для: - побудови моделей даних; - вибору та застосування систем управління базами даних (СУБД); - проєктування, нормалізації та створення баз даних у реляційних СУБД на прикладі PostgreSQL; - роботи з реляційними СУБД засобами DML (Data Manipulation Language) мови SQL (Structured Query Language). Мета лабораторного практикуму – формування у студентів практичних навичок, які необхідні для роботи з моделями та структурами даних при розв’язанні завдань, пов’язаних з розробкою, супроводженням та забезпеченням якості програмного забезпечення.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; моделювання даних; побудова реляційних структур даних; PostgreSQL; засоби SQL