Аналіз теплових втрат турбопроводами розгалуженої опалювальної мережі з урахуванням можливого зниження розрахункового опалювального навантаження будівель - Алексахін, Олександр Олексійович (НТУ "ХПІ", 2013)
На підставі порівняльних розрахунків для варіантів розгалуженої теплової мережі проведено оцінку втрат теплоти трубопроводами при вибірковому утепленні приєднаних до мережі будівель. Встановлено, що мінімальні тепловтрати теплопроводами мають місце при утепленні найвіддаленіших будівель.

The paper estimates heat losses in pipelines in the situation of random heat insulation of buildings connected to the network based on benchmarking calculation for versions of branched heating network. It was found that minimum heat losses occur when the most distant buildings are heat insulated
Analyses of heat losses in pipelines of branched heating network considering possible decrease of designed heating demand of buildings
Keywords: порівняльні розрахунки; оцінка втрат; вибіркове утеплення; будівлі