Характерні особливості розвитку вітчизняних хімічних наукових шкіл - Казаков, В. В.; Кузнєцов, П. В. (НТУ "ХПІ", 2007)
Проведено аналіз діяльності відомих учених-хіміків, які стали лідерами формування наукових шкіл у хімічних науках. Установлено актуальність їх діяльності та визначено характерні особливості розвитку вітчизняних наукових шкіл, котрі мали широкі та важливі напрямки досліджень.

Activity analysis of the famous chemist-scientists, which have become leaders in the forming of scientific schools in chemistry sciences is transacted. Urgency of their activity is inserted and characters domestic scientific schools development, which had wide and important directions of the investigations are rated.
Keywords: освіта вища; підготовка професійна; підготовка фахівців; підготовка кадрів; інженер