Формозміна бічної поверхні циліндричних заготовок під час вісесиметричного осадження - Михайлевич, В. М.; Добранюк, Ю. В.; Ткач, Є. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
Детально розглянуто задачу визначення форми бічної поверхні циліндричних заготовок при осадженні. З цією метою розроблено низку аналітичних залежностей для опису форми бічної поверхні циліндричних заготовок при вісесиметричному осадженні, які надають можливість врахувати умову незмінності об’єму заготовки під час пластичного деформування. Також проведено апробацію залежностей для аналітичного опису форми вільної поверхні циліндричних заготовок при нерівномірному осадженні

In detail considered the problem of d etermining the shape of the lateral surface of the cylindrical work with the draft. For this purpose, several analytical framework developed dependencies to describe the shape of the lateral surface of the cylindrical workpieces for axially symmetric sedim ent that allow to take into account the condition of constancy of volume during plastic deformation. Also conducted testing of dependencies for analytical describe the shape of the lateral surface of the cylindrical workpieces at the draft
Keywords: апроксимація; процес деформування; умови бочкоутворення; вільна поверхня; sediment forming; lateral surface; cylindrical billet; approximation