Основні напрямки діяльності українських машинобудівних підприємств в макроекономічному середовищі - Побережна, Наталія Миколаївна (Українська державна академія залізничного транспорту, 2013)
Пропонується огляд сучасного стану машинобудівних підприємств на макроекономічному рівні та визначено основні тенденції їх розвитку під впливом мінливого зовнішнього середовища. Виявлено: вплив збільшення іноземних інвестицій на зростання випуску та реалізації продукції промисловості; негативна тенденція до зниження питомої ваги основних засобів, що свідчить про їх зношеність у моральному та фізичному сенсі; екстенсивний характер структури операційних витрат з реалізованої продукції; суттєве зменшення інноваційної продукції у загальному обсязі реалізованої продукції. Зроблено висновок про існування складних та суперечливих умов господарювання промислового комплексу в цілому та машинобудування зокрема, що ускладнює дії підприємства з формування та ефективного використання їх виробничого потенціалу.
The key trends of activity of ukrainian engineering enterprises in macro-economic environment
Keywords: розвиток підприємства; інвестиції; конкуренція; рентабельність діяльності; macro-economic environment; investment; development; competition; business profitability; innovation active enterprises