Роль упаковки у маркетингу молочної продукції - Піканова, Анастасія Володимірівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглянуто роль упаковки товару як фактору впливу на поведінку споживачів. Запропоновано позиціонувати упаковку, як окремий елемент комплексу маркетингу, який стає складовою іміджу підприємства та елементом маркетингової комунікації між виробником та споживачем. Проаналізовано елементи та характеристики упаковки, які є факторами успіху та пізнаванності бренду на ринку. Визначені вимоги до упаковки молочних продуктів, досліджено тренди в пакуванні продукції молочній промисловості України.

The article describes the role of product packaging as a factor affecting the consumer behavior. Packaging is positioned as a separate element of the marketing mix, which becomes a part of the image of the enterprise and an element of marketing communication bet ween seller and consumer. The article analyzes the elements and characteristics of packaging, which are factors of success and brand awareness in the market. The requirements for packaging of dairy products were determined, and trends in packaging of dairy products of Ukraine were investigated in the article.
Role of packaging in the marketing dairy products
Keywords: маркетинг-мікс; поведінка споживача; імпульсивні покупки; бренд; молочна промисловість; packaging; marketing mix; consumer behavior; impulsive purchases; brand; dairy industry