Юридична відповідальність за порушення прав в сфері інтелектуальної власності - Ткачов, Максим Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Проблема порушення прав на об'єкти інтелектуальної власності на українському ринку Інтернет послуг існує дуже давно, обсяги контрафакту продовжують збільшуватися загрозливими темпами. Дедалі важливішим та актуальнішим стають питання розробки науково-обґрунтованих методів і методичних підходів до більш якісного законодавчого врегулювання відповідальності порушників та визначення розміру економічних збитків, які несуть правовласники від порушення їх виключних прав.

Problem of violation of rights on the objects of intellectual property at the Ukrainian market of the Internet services exists in the year one, the volumes of pirate goods continue to increase threatening rates. The questions of development of scientifically reasonable methods and methodical fitting become more important and actual for quality legislative settlement of responsibility of violators and determining size of economic damage, that carry legal owners from violation of their absolute titles.
Legal liability for infringement of intellectual property rights
Keywords: контрофакт; конртрофактна продукція; сounterfeit; counterfeit products