Розробка антикризової маркетингової стратегії розитку фарм ринку України в умовах війни на 2023 рік - Літвиненко, Марія Владиславна (Полтавський державний аграрний університет, 2023)
В період повномаштабної війни України з росією практично всі виробничі та продовольчі ринки зазнали катастрофічних втрат і наслідки можуть бути непередбачуваними. Зокрема, фармацевтичний ринок за 2022 р. знизився у гривні на 14 %. Втрати фармацевтичного ринку сконцентровані на чотирьох «фронтах»: - населення – тимчасово переміщені особи, втрати доходу населення; - аптеки – закриті та розбиті аптеки, нестача персоналу, складнощі дистрибуції; - території – воєнні дії, тимчасова окупація; - інфляція – впродовж року на 20,7 %. У ситуації, що склалася актуальним є розробка маркетингової стратегії розвитку вітчизняного фармацевтичного ринку на 2023 р.
Keywords: антикризові маркетингові стратегії; фармацевтичний ринок; воєнний час; операційні завдання; ризик-менеджмент