Українське прикордоння: етномовна структура населення за матеріалами всеукраїнського перепису 2001 року - Скляр, Володимир Миколайович (ФОП Панов А. М., 2017)
На основі аналізу статистичних матеріалів Всеукраїнського перепису 2001 року розкрито етнічний склад та мовну структуру населення прикордоння України. Визначено особливості територіального та поселенського розміщення українців і представників етнічних меншин у прикордонних областях, містах обласного підпорядкування та районах. Книга розрахована на науковців, викладачів та всіх тих, хто цікавиться вивченням етномовних процесів в Україні.
Keywords: етнічні меншини; україномовне населення; етнічний склад; населення прикордоння; прикордонні області України