Мова і платформа Java в інформаційних технологіях - Іванов, Лев Вадимович; Пашнєв, Андрій Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розглянуто основи застосування мови програмування Java і Java-платформи в сучасних комп'ютерних інформаційних технологіях. Розглянуто базовий синтаксис мови Java, засади об'єктно-орієнтованого програмування мовою Java, принципи роботи з колекціями та потоками введення і виведення. Викладені матеріали відображають різні рівні використання мови Java і Java-платформи, а саме використання базових засобів мови Java, роботу з масивами та рядками, створення класів, успадкування та поліморфізм, узагальнене програмування та колекції, роботу з винятками та файлами. Кожен з розділів має запитання для самоперевірки. Для студентів з галузі знань "Інформаційні технології" усіх форм навчання.
Keywords: навчальний посібник; інформаційні технології; платформа Java; програмування; мова Java; поліморфізм