Використання сучасних комунікаційних технологій в управлінні ланцюгами постачання - Зубкова, Аліна Болеславівна; Поволоцька, Ольга Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі проведено огляд сучасних комунікаційних технологій, що використовуються в управлінні ланцюгами постачання, зокрема: технології штрих-кодування, радіочастотної ідентифікації, супутникового GPS моніторингу, мобільного зв'язку, електронного обміну даними, хмарних обчислень, використання додатків для смартфонів та планшетних ПК, систем управління ланцюгами постачання, визначено їх переваги та недоліки. Досліджено використання комунікаційних технологій на 25 підприємствах лідерах з управління ланцюгами постачання

In the article, current communication technologies used in supply chain management such as barcoding, RFID, GPS monitoring, mobile communication, EDI, clouds computing, mobile applications and supply chain management software, were analyzed, their advantages and disadvantages were defined. Deployment of communication technologies on 25 world leading enterprises was analyzed
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; аналіз даних; технології штрих-кодування; супутниковий GPS моніторинг; технології радіочастотної ідентифікації; RFID; supply chain; communications technologies; competitiveness of the enterprise; supply chain management